גהרי | שולמית חיים

מצרכים:

1 ק״ג קמח

0.5 כוס סולת טחון

0.5 כוס תירס טחון (לא קורנפלור)

חצי חבילת מרגרינה

50 גרם שמרים

2.5 כוסות מים

1.5 כוסות סוכר

מעט מלח

אופן הכנה:

להרתיח את המים

להוסיף את הסולת, התירס והמרגרינה, ולבשל (מרקם כמו של דייסה)

להוריד מהאש

בקערה לשים את שאר המצרכים (קמח, סוכר, מלח ושמרים) ולהוסיף את הדייסה שנוצרה

ללוש לבצק רך ולהשאיר לתפיחה למשך שעה

להרטיב את הידיים (בעזרת קערית עם מים בצד)

לקחת חלק מהבצק ולהשטיח אותו על מטפחת (עיגול בגודל כף יד)

עם האצבע לעשות חור כדי שלא יתפח כמו צפאטי)

לטגן בשמן עמוק

המטפחת עוזרת להרים את הבצק השטוח.

למרות שמרטיבים את הידים, המים נספגים בבצק ולכן לא תהיה בעיה בטיגון

שימו לב, הבצק צריך להיות רך