עוף עם פלפל שחור והל | דיאנה צ'יבוטרו

במעבד מזון לטחון יחד למשחה : (מתכון למסלה ירוקה)

4 שיני שום

5 תרמילי הל

4 שיני ציפורן

1 מקל קינמון קטן

1 כף גרגירי פלפל שלמים

1/2 ס"מ שורש ג'ינג'ר 

צרור כוסברה- בערך כמות של כוס

 

מרכיבים נוספים:

1 בצל גדול קצוץ

4 כפות שמן

1 כפית כורכום

1/2כפית תבלין "גראם מסאלה"

1 עגבניה בשלה- מגוררת

עוף- אפשר 5 כרעיים מפורקות, עוף שלם חתוך לנתחים, או כמו שאני השתמשתי- 10 שוקיים

 

הכנה:

בסיר סטואז (רחב ושטוח) לטגן את הבצל  בשמןתוך כדי ערבוב, עד להשחמה אבל לא "לשרוף". 

להוסיף את תערובת המסאלה הירוקה.

להוסיף את הכורכום והגראם מסאלה, ואת העגבניה .

לבשל במשך מספר דקות לאיחוד המרכיבים. להוסיף את העוף, למלא את הסיר במים עד כ- 3/4 מגובה העוף.

לתבל במלח לפי הטעם.

לבשל עד שהרוטב מסמיך  והעוף מוכן, בערך כשעה על להבה בינונית.