שאנקרפאלי | שולמית חיים

מצרכים:שאנקרפאלי

  • 1/2קילו (4 כוסות) קמח
  • כוס קונפלור
  • 100 גרם מרגרינה או חמאה רכה
  • 100 גרם סוכר
  • קורט מלח
  • מעט הל
  • כוס חלב מורתח ומצונן למצב פושר-חם
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. להוסיף את כל המרכיבים לקערה
  2. ללוש לבצק (הבצק נעים וחלק, ואינו דביק)
  3. אם הבצק יבש מידי ניתן להוסיף עוד 2-3 כפות חלב
  4. לחלק את הבצק לשמונה כדורים
  5. לרדד כל כדור לגודל של צלחת קטנה
  6. להניח בצד מכוסה במגבת למנוחה של 10-15 דקות
  7. לחצות את הבצק המרודד לשני חלקים
  8. לרדד לעלה דק
  9. לחתוך בגלגלת מעויינים
  10. לטגן בשמן עמוק