סאנדן | שולמית סנקר

סנדן

מצרכים:

1 קילו סולת דק
1 חב' קטנה של קמח תופח מאליו
50 גרם שמרים (קוביה)
1/2 קילו סוכר
1/4 קילו קוקוס
1 מרגרינה רכה בטמפרטורת החדר
10 ביצים
הל
6 כוסות מים
100 גרם פיסטוקים ושקדים פרוסים דק או צ'ארולי

אופן ההכנה:
1. להמיס את השמרים עם מים פושרים
2. לערבב סולת, מרגרינה, סוכר, קוקוס, קמח תופח עם השמרים והמים ולהוסיף הל
3. להתפיח שעתיים
4. לאחר שעתיים מנוחה להוסיף את הביצים ולהתפיח לילה שלם
5. להרתיח סיר אדים ולמרוח את הקעריות במרגרינה ולמלא את הקעריות לפזר מעט פיסטוקים ושקדים במרכז ולהניח בסיר לכסות
6. להמתין 20 דקות ולהוציא בזהירות. לחלץ את הסאנדן המוכן