ננקטה | שולמית סנקר

מצרכים:

600 גרם חמאה (3 חבילות של 200 גרם או 6 חבילות של 100 גרם)

1 קילו קמח תופח מאליו או קילו קמח רגיל ו2 אבקת אפיה

2.5 כוסות סוכר (אפשר גם 2

ננקטה

כוסות)

כפית הל

פיסטוקים או צ'ארולי לקישוט

אופן הכנה:

להקציף את החמאה עם הסוכר עד לקבלת עיסה תפוחה , בהירה ואוורירית.

להוסיף קמח, אבקת אפיה ולערבב עד לקבלת בצק אחיד.

ללוש מעט בידיים וליצור כדורים (לא למעוך, להשאיר עיגול)

להניח את הכדורים על מגש עם נייר אפיה במרווחים גדולים

להניח על כל עיגול פיסטוק/ צ'ארולי

לחמם תנור ל160 מעלות ולאפות 10 דקות (משתנה מתנור לתנור)