מלאי חאג'ה – malai khaja | ריקי כרמל

מצרכים:
לבצק:
1/2 ק"ג קמח
25 גרם חמאה מזוקקת
1 1/4 כוס מים
תערובת החמאה והקורפלור:
4 כפות חמאה מזוקקת
2 כפות קורנפלור
תערובת מילוי אבקת חלב (פיירה):
מצרכים:
500 גרם אבקת חלב
125 גרם גבינה
2 שמנת
200 גרם חמאה
1 1/4 כוס סוכר
כפית הל
סירופ הסוכר:
2 1/2 כוסות סוכר
3 כוסות מים
אופן הכנה:
בצק:
1. מערבבים את המצרכים לבצק, ולשים לבצק רך וגמיש
2. חותכים שתי חתיכות קטנות, בכל חתיכה מוסיפים צבע מאכל וטיפה מים ולשים (שיהיו שני כדורים קטנים בצבעים שונים)
3. נותנים לבצק לנוח במשך 15 דקות
4. שמים את הבצק על משטח מקומח, לעיגול מאורך, שמים את שני כדורי הבצק האחרים לאורך, ומחברים לבצק הלבן ע"י מריחת מים (טיפת מים), בצורה אלכסונית מכיוון מטה
תערובת החמאה והקורפלור:
5. מערבבים את המרכבים לתערובת החמאה והקונפלור לתערובת אחידה
6. מורחים עליהם את תערובת המרגרינה והקורנפלור, ומפזרים מעליהם קמח
7. מגלגלים לרולדה, ונותנים לנוח למשך 15 דקות
8. לוקחים את הבצק בידיים, מאריכים אותו ע"י לחיצות קלות, והופכים אותו לנקניק ארוך
9. חותכים לחתיכות לרוחבו, ואז כל חתיכה כזאת חותכים באמצע, לאורך
10. נותנים לנוח כ- 15 דקות
11. לוקחים כל חתיכה כשהצד הצבעוני כלפי מעלה, ומגלגלים מהצדדים כמו סוכריה
12. מניחים על השיש כשהצד הצבעוני כלפי מעלה ומועכים בעזרת כף היד, לעיגולים קטנים

אופן הכנת המילוי:
13. ממיסים את החמאה, מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים על אש נמוכה עם ערבוב תמידי, במשך חצי שעה.
14. נותנים לתערובת להתקרר
סירופ הסוכר:
15. מרתיחים בסיר את כל המרכיבים של סירופ הסוכר, מביאים לרתיחה, מבשלים כ 5 דקות, ומכבים את האש


16. לוקחים כל עיגול בצק כשהחלק הלבן כלפי מטה, מניחים מעליו קצת מהתערובת מילוי, ומכסים בחלק בצק נוסף כשהצד הצבעוני כלפי מעלה
17. סוגרים יפה מסביב ע"י לחיצות, ומטגנים בשמן עמוק, על אש נמוכה. מוציאים עם מסננת

18. לאחר כמה דקות מוסיפים אותם לסירופ הסוכר (שסירופ הסוכר לא יהיה חם מידי). לשתיים שלוש דקות.
להניח בצלחת ולעטר בפיסטוקים פרוסים מעל כל אחד.