מיטיצי לאדו | סרוג קרין

מצרכים:

250 גרם קמח

250 גרם שקדים מרוסקים

250 גרם זרעי חילבה טחונים

250 גרם קוקוס יבש טחון

100 גרם זרעי כוסברה מרוסקים

100 גרם גונד מרוסק

50 גרם אבקת גינגר

10 גרם אבקת הל

1100 גרם גור (סוכר הודי) מרוסק היטב

750 גרם גיי

אופן הכנה:

  1. המיסו וחממו 250 גרם גיי במחבת עבה גדולה
  2. הוסיפו קמח וערבבו על אש נמוכה עד לקבלת ריח, והוסיפו את גונד
  3. המשיכו לערבב והוסיפו עוד כף גיי
  4. כשהגונד כולו השתלב, הורידו מהאש
  5. ערבבו את השקדים, חילבה, קוקוס, זרעי קוסברה, ג׳ינג׳ר, והל, בקערה נפרדת, והוסיפו אותם לתערובת
  6. הוסיפו עוד גיי אם התערובת ממש יבשה.
  7. במחבת נוספת חממו 400 גרם גיי והוסיפו את הגור, ערבבו באופן קבוע עד שנמס, ורק טיפ טיפה מבעבע (אם ירתח מידיי התערובת תהיה יבשה מידיי).
  8. ערבבו עם שאר התערובת.
  9. כשמעורבב היטב, הכינו כדורים
  10. קררו בחוץ
  11. אחסנו בקופסא סגורה

המתכון תורגם מהאתר: http://www.bawarchi.com/recipe/methi-ladoos-oeruQaddjdaaa.html