מצרכים:
100 גרם זרעי חילבה
חצי ליטר חלב
300 גרם קמח
250 גרם גיי
100 גרם גונד (מאין דבק לאכילה)
30-35 שקדים
8-10 פלפל שחור
2 כפיות זרעי כמון (ג׳רה) טחונים
2 כפיות ג׳ינג׳ר
10-12 הל
300 גרם סוכר/גור (סוכר הודי)
4 מקלות קינמון
2 אגוז מוסקט
אופן ההכנה
- לשטוף את זרעי החילבה טוב טוב, לשים על בד כותנה עבה, ולייבש בשמש
- לשים את הזרעים במיקסר ולהכין מאין משחה
- להרתיח את החלב
- להוסיף את זרעי החילבה הטחונים לחלב ולהשרות 8-10 שעות
- לחתוך את השקדים לחתיכות קטנות, לרסק את הפלפל השחור (4-5 חתיכות), לטחון את הקינמון והאגוז מוסקט לאבקה, ולקלף ולרסק את ההל
- לשים חצי כוס גיי במחבת, ולטגן את החילבה על אש בינונית עד שמקבל גוון חום בהיר. להניח על צלחת
- לשים את שאר הגיי במחבת, טגנו את הגונד על אש נמוכה, גם אותו שימו על צלחת
- טגנו את הקמח על שארית הגיי עג לגוון חום, וגם אותו שימו בצד
- הוסיפו כפית גיי, ואת הגור למחבת וחממו על להבה נמוכה, עד שהגור נמס. הוסיפו את אבקת הג׳ירה, אבקת ג׳ינג׳ר, שקדים, פלפל שחור, קינמון, אגוז מוסקט, והל. ערבבו טוב
- הכינו כדורים מהתערובות הכוללת והשאירו בחוץ ל4-5 שעות.
המתכון תורגם מהאתר: http://nishamadhulika.com/en/498-methi-laddu-recipe.html