מיטיצי לאדו | נישה מאדוליקה

מצרכים:

100 גרם זרעי חילבה

חצי ליטר חלב

300 גרם קמח

250 גרם גיי

100 גרם גונד (מאין דבק לאכילה)

30-35 שקדים

8-10 פלפל שחור

2 כפיות זרעי כמון (ג׳רה) טחונים

2 כפיות ג׳ינג׳ר

10-12 הל

300 גרם סוכר/גור (סוכר הודי)

4 מקלות קינמון

2 אגוז מוסקט

 

אופן ההכנה

  1. לשטוף את זרעי החילבה טוב טוב, לשים על בד כותנה עבה, ולייבש בשמש
  2. לשים את הזרעים במיקסר ולהכין מאין משחה
  3. להרתיח את החלב
  4. להוסיף את זרעי החילבה הטחונים לחלב ולהשרות 8-10 שעות
  5. לחתוך את השקדים לחתיכות קטנות, לרסק את הפלפל השחור (4-5 חתיכות), לטחון את הקינמון והאגוז מוסקט לאבקה, ולקלף ולרסק את ההל
  6. לשים חצי כוס גיי במחבת, ולטגן את החילבה על אש בינונית עד שמקבל גוון חום בהיר. להניח על צלחת
  7. לשים את שאר הגיי במחבת, טגנו את הגונד על אש נמוכה, גם אותו שימו על צלחת
  8. טגנו את הקמח על שארית הגיי עג לגוון חום, וגם אותו שימו בצד
  9. הוסיפו כפית גיי, ואת הגור למחבת וחממו על להבה נמוכה, עד שהגור נמס. הוסיפו את אבקת הג׳ירה, אבקת ג׳ינג׳ר, שקדים, פלפל שחור, קינמון, אגוז מוסקט, והל. ערבבו טוב
  10. הכינו כדורים מהתערובות הכוללת והשאירו בחוץ ל4-5 שעות.

המתכון תורגם מהאתר: http://nishamadhulika.com/en/498-methi-laddu-recipe.html