מרכיבים:
כוס עדשים
2-3 כפות שמן
5 שיני שום
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ
1/2 כפית גרגירי חרדל
1/2 כפית כמון שלם
1/4 חבילה גדולה כוסברה קצוצה
עגבנייה קטנה קצוצה
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית מלח
אם יש ניתן להוסיף קורט הינג (חלתית או אספטידה)
וגם לא חובה, אבל ניתן להוסיף עלי קארי
אופן ההכנה:
- לשטוף היטב את העדשים מספר פעמים עד שהמים נקיים
- לשים מים מעל גובה העדשים
- להביא לרתיחה ואז להנמיך ולבשל עד שהעדשים מתרככים והמים נספגים
- לערבב בכף כדי למעוך את העדשים ולקבל עיסה חלקה
- בסיר נפרד לטגן שום קצוץ ופלפל
- להוסיף את עלי הקארי, גרגירי החרדל והכמון
- להוסיף את העדשים ולערבב
- להוסיף עגבניה, מלח, כרכום, וכוסברה
- להוסיף מים
- להביא לרתיחה, להנמיך ולבשל כ5-7 דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם
להגיש ביחד עם אורז לבן