דאל | שולמית חיים

מרכיבים:
כוס עדשים

2-3 כפות שמן

5 שיני שום

1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ

1/2 כפית גרגירי חרדל

1/2 כפית כמון שלם

1/4 חבילה גדולה כוסברה קצוצה

עגבנייה קטנה קצוצה

1/4 כפית כורכום

1/2 כפית מלח

אם יש ניתן להוסיף קורט הינג (חלתית או אספטידה)

וגם לא חובה, אבל ניתן להוסיף עלי קארי

אופן ההכנה:

  1. לשטוף היטב את העדשים מספר פעמים עד שהמים נקיים
  2. לשים מים מעל גובה העדשים
  3. להביא לרתיחה ואז להנמיך ולבשל עד שהעדשים מתרככים והמים נספגים
  4. לערבב בכף כדי למעוך את העדשים ולקבל עיסה חלקה
  5. בסיר נפרד לטגן שום קצוץ ופלפל
  6. להוסיף את עלי הקארי, גרגירי החרדל והכמון
  7. להוסיף את העדשים ולערבב
  8. להוסיף עגבניה, מלח, כרכום, וכוסברה
  9. להוסיף מים
  10. להביא לרתיחה, להנמיך ולבשל כ5-7 דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם

להגיש ביחד עם אורז לבן