בירייאני | ריקי כרמל

מצרכים:


– בשר כבש/ בקר חתוך לקוביות.
– 3 בצלים לבנים חתוכים לקוביות.
– 6 בצלים קטנים מקולפים ושלמים(למי שאוהב).
– 3 פלפלים חריפים קצוצים.
– 3 עגבניות חתוכות לקוביות.
– 3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות.
– אפונה ירוקה.
– שיני שום מראש שום שלם.
– חבילת כוסברה קצוצה.
– כפית אבקת כוסברה, חצי כפית זנגוויל, חצי כפית גרם מסאלה, רבע כפית כרכום, חצי כפית אבקת קארי, מסאלה של בשר ומלח. (לפי הטעם האישי)
– חצי ק"ג אורז.
– 7 כוסות מים.
לעיטור:
1 בצל גדול חתוך לחצאי טבעות להזהיב, להוסיף שומן כבש ולהזהיב קלות מכל הצדדים .
אגוזי קשיו מטוגנים.
כוסברה קצוצה.

אופן ההכנה:
משרים את האורז במים למשך כחצי שעה ומסננים. בסיר עם מעט שמן מטגנים את הבצל הקצוץ, הבצלים הקטנים, הפלפלים והשום עד להשחמה, מוסיפים בשר ומטגנים קלות,מוסיפים תבלינים, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה עד לריכוך הבשר מוסיפים תפוחי אדמה וחצי מכמות הכוסברה הקצוצה, מבשלים על אש קטנה עד לריכוך התפוחי אדמה.
בסיר נפרד שמים אורז, אפונה, מים, מלח וכרכום, מבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים, מסירים מהאש ושופכים את האורז לתוך הסיר עם הבשר ואת חצי כמות הכוסברה שנותרה, מערבבים בעדינות, מכסים בשקית שהרטבנו מתחת לברז מים וסוגרים את מכסה הסיר, ממשיכים לבשל על אש קטנה 25 דקות, מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור לעוד עשר דקות.
מעטרים מעל ברצועות הבצל, השומן והאגוזי הקשיו ומעליהם כוסברה קצוצה.