למילוי
4-5 תפו"א אדומים גדולים להרתיח בסיר עד לריכוך, לאחר שיתקררו מעט לקלף ולמעוך לפירה
3 כפות שמן
כפית זרעי חרדל
כפית זרעי כמון
3-4 שיני שום חתוכים דק
3-5 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים דק
כפית שטוחה כורכום
מלח לפי הטעם (כפית)
אופן ההכנה:
בסיר להוסיף שמן , שום, זרעי חרדל וזרעי כמון לערבב מעט להוסיף פלפלים חריפים ולערבב כ-2 דקות להוסיף כורכום ומלח לערבב עוד דקה ולהוסיף תפו"א ולערבב היטב ולכבות את הגז, לקרר וליצור עיגולים.
לבלילה/טמפורה:
21/4 כוסות קמח חומוס
1 כוס מים פושרים
1 ביצה
1/2 כפית כורכום
1/2
שקית אפקת אפיה
מלח
לערבב את הכל ולהניח בצד כחצי שעה
טיגון:
במחבת רחבה לחמם שמן עמוק, לטבול את עיגולי תפו"א שיצרנו בבלילה להוציא ולהכניס לשמן העמוק על אש בינונית להפוך עד להזהבה ולהוציא לנייר סופג.