אלו פראטה | ריקי כרמל

מרכיבים:

למילוי:
1 כף גרגירי כמון שלמים
1 כף גרגירי חרדל
1 ק"ג תפוחי אדמה מבושלים, ומרוסקים
חצי כוס שמן
1 פלפל ירוק חריף, מנוקה וקצוץ
1 כוס כוסברה קצוצה
1 כף כורכום
מלח, פלפל שחור טחון

אופן ההכנה:
שמים את התבלינים היבשים במחבת יבשה וקולים אותם כמה דקות, מוסיפים פלפל חריף וקולים קלות, מכבים את האש.
מוסיפים את תפוחי אדמה ומרסקים לתערובת גושית. מוסיפים את כל שאר החומרים מערבבים ומקררים.
יוצרים כדורים כמספר חתיכות הבצק ומניחים על מגש.

מתכון לבצק
מרכיבים:
1/2 ק"ג קמח
1/4 כוס שמן
1/2 כפית מלח
1 1/4 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:
שמים את כל המרכיבים בקערה ומתחילים לערבב בכף עץ ואז להתחיל ללוש עד שנוצר בצק אחיד ורך.
לתת לבצק לנוח חצי שעה.
לחלק לחתיכות בגודל הרצוי, לרדד לעיגול קטן להניח את המילוי באמצע ולסגור לכדור, לשטח קלות ולרדד לעיגול כמו בהקרי.
לצלות על מחבת משני הצדדים, למרוח מעל טיפה מרגרינה(למי שאוהב).